Bawiliśmy się razem

piątek, 25 października 2019 13:09

Obchody Dnia Chłopaka i Dnia Dziewczyny są tradycją naszej szkoły. Zawsze mamy jakiś ciekawy pomysł, by w radosnej atmosferze je przeżyć. I tak dnia 17 X 2019 r. odbyła się dyskoteka szkolna, w której uczestniczyli wszyscy uczniowie.

Jako pierwsi swe zdolności taneczne prezentowali koledzy i koleżanki klas I-III oraz przedszkolaki. Pod przewodnictwem extra tancerek: Marysi Stelmach, Oliwii Kowalczyk, Igi Kawałek i Kingi Krupa uczyli się nowych kroków, bawiąc się doskonale.

W godzinach popołudniowych przyszedł czas na zabawę dla nas – czyli uczniów klas starszych. Z wielką radością na tanecznym parkiecie powitaliśmy Panią Dyrektor Annę Dziubak oraz naszych wychowawców. Pierwszy taniec w gronie „starszaków” wykonali koledzy i koleżanki z kasy IV wraz z wychowawcą. Super, że mogliśmy powitać ich w naszym gronie. Następnie każdy mógł zaprezentować swe zdolności taneczne przy muzyce, którą prezentował nam kolega Dawid Kusyk. Nie zapomnieliśmy też o naszych żołądkach. Około 16.00 do szkoły dotarła pizza. To koleżanka Natalia Szczęch zadbała byśmy nie byli głodni organizując przy udziale rodziców jedzonko.

Serdecznie dziękujemy mamom: Pani Wioletcie Szczęch, Pani Monice Kawałek oraz Pani Emilii Kusyk, które zakupiły i dostarczyły nam pizzę. Po podwieczorku w szkolnej stołówce znowu powróciliśmy na taneczny parkiet, gdzie zabawa trwała do godziny 18.00.

Karol Rola - kl. VII

Poprawiony ( piątek, 25 października 2019 13:44 )