XIX edycja Powiatowego Konkursu Plastycznego

piątek, 25 października 2019 13:45

Od wielu lat tradycją naszej szkoły jest kultywowanie pamięci o wielkim Polaku, jakim był święty Jan Paweł II. Jednym z działań podejmowanych w tym celu, jest przygotowanie przez uczniów prac plastycznych na konkurs organizowany przez Szkołę Podstawową Nr 4 w Lubartowie im. Jana Pawła II. W bieżącym roku nasi uczniowie pracowali pod opieką Pani Teresy Misztal.

Uroczyste rozstrzygnięcie XIX Edycji Powiatowego Konkursu Plastycznego pod tegorocznym hasłem „Święty Jan Paweł II – Orędownik Pokoju” odbyło się 18.10.2019 r. Zdobywcą nagrody indywidualnej w kategorii klas IV-VIII został uczeń naszej szkoły Henryk Kusyk. Doceniono wartość artystyczną i przesłanie jego pracy, wybierając ją spośród 745 innych. W konkursie brało udział 35 placówek oświatowych z powiatu lubartowskiego.

Uroczystość finałową poprzedziła msza święta w kościele pw. Wniebowstąpienia Pańskiego w Lubartowie. Przyznanie pamiątkowych dyplomów oraz nagród przez organizatorów i zaproszonych gości, odbyło się po montażu słowno-muzycznym przygotowanym przez uczniów szkoły będącej organizatorem konkursu. Uczniowi towarzyszyły Panie: Dyrektor Szkoły Anna Dziubak oraz wychowawca Barbara Rola.

Henrykowi składamy serdeczne gratulacje, zachęcamy też pozostałych uczniów do udziału w przyszłorocznej XX Edycji Powiatowego Konkursu Papieskiego. Jest to najpiękniejszy sposób wznoszenia żywego pomnika wdzięczności i pamięci wielkiemu Polakowi - Papieżowi Janowi Pawłowi II.

Barbara Rola

Poprawiony ( piątek, 25 października 2019 15:38 )